Каталог товарів
13 жовтня 2010, 21:13

Goldwing повертається

Goldwing возвращается

Модель Honda Goldwing не збирається вмирати.

Незважаючи на той факт, що Honda дійсно припинила випускати "Голдвінгі" на своєму заводі в американському штаті Огайо ще більше року тому, у дилерів компанії до цих пір є багато мотоциклів 2009 року випуску, які чекають своїх покупців.

Таким чином, в компанії розраховують, що байків вистачить навіть на те, щоб задовольнити попит протягом всієї першої половини 2011 року.

Але мало того, Honda розраховує ось-ось відновити виробництво знаменитих гігантських мотоциклів. Модель буде вважатися вже належить до модельного ряду 2012 року, але випуск її почнеться ще в 2011.

Тривалий перерва у виробництві "Голдвінгов" пов'язаний з рішенням Honda повністю перенести виробництво всіх мотоциклів під своїм брендом з Америки - в Японію. Так що виробництво відновиться вже на новому заводі концерну в Кумамото.

Компанія також, на подив багатьох, розвіяла чутки про те, що стара версія Goldwing, яка випускалася практично незмінною протягом десяти років, буде замінена абсолютно новою моделлю. У Honda America заявили, що передали в Кумамото все оригінальні Техданние і креслення по вироблялася в Огайо моделі, і відновлюватися буде саме виробництво цієї машини, на старій платформі. Мотоцикл збереже той же шестициліндровий двигун і алюмінієву раму. Можливі лише невеликі зміни в дизайні.

Honda Goldwing - великий і потужний мотоцикл для подорожей, який вже більше трьох десятиліть підтверджує свою репутацію неперевершеного світового стандарту. У GL1800A Goldwing включені найостанніші розробки в області комфорту і безпеки, щоб забезпечити її власникам унікальний досвід водіння мотоцикла. Сконструйований на легкій і жорсткої подвійний алюмінієвій рамі, Goldwing гарантує плавне і стабільне управління. Відмінна динаміка моделі Goldwing забезпечена сильним, чутливим і надійним двигуном з робочим об'ємом одна тисяча вісімсот тридцять два куб.см з шістьма горизонтально розташованими циліндрами (по два клапани на циліндр), з рідинним охолодженням, верхнім розташуванням распредвала і уприскуванням палива. Діаметр циліндра 74мм, хід поршня 71мм. Ступінь стиснення 9,8. Максимальна потужність - 87 кВт (118 к.с.) всього за 5 000 об. / Хв., Максимальний момент - 167 Нм (!) При 4 000 об. / Хв. Габарити - 2635х945х1455мм. Колісна база - 1690мм. Висота сидіння - 740мм. Дорожній просвіт - 125мм. Бак - 25 літрів. Переднє колесо 18 радіусу, заднє 16. Передня підвіска - 45мм телескопічна вилка, хід підвіски 140мм. Задня підвіска - Pro-Link Pro-Arm, c електронним управлінням попередньої навантаженням, хід підвіски 105мм. Переднє гальмо - два плаваючих диска діаметром 296мм з комбінованої поршневою скобою з металізованими гальмівними колодками. Задній гальмо - один вентильований диск діаметром 311мм, теж з комбінованої поршневою скобою з металізованими гальмівними колодками. У Росії Goldwing офіційними дилерами продавався по 873 600 руб.

Нагадаємо, що ще в лютому 2008 Honda оголосила про намір згорнути виробництво мотоциклів в США і перенести його в Японію. До цього часу в США діяв один завод Honda з виробництва мотоциклів в штаті Огайо, на якому працювали 450 осіб. Тоді на заводі виробляли мотоцикли Goldwing і VTX. Цей завод був найпершим заводом Honda в США.

Виробництво мотоциклів Honda по завершенні процесу консолідації зосереджено в Японії на модернізованому заводі в Кумамото, потужність якого становить близько 600 000 мотоциклів на рік. Для порівняння, максимальна потужність заводу в Мерісвіллі - 75 000 мотоциклів щорічно.

Всього у Honda в США було 8 заводів, після закриття мотоциклетного залишається сім (чотири в штаті Огайо і по одному в Алабамі, Північній Кароліні і Південній Кароліні). На цих підприємствах, а також в лабораторіях, центрах підготовки водіїв і дослідницьких центрах компанії в Сполучених Штатах працюють близько 25 000 чоловік. Крім мотоциклів, на американських заводах виробляються автомобілі Honda моделей Accord, Civic, Element, CR-V, Acura TL, Odyssey, Pilot та RDX, а також квадроцикли та водні транспортні засоби. Honda Motor є другим за величиною автовиробником в Японії.